Sammenlagtseier i Nordea TV cup

Postet av Larvik Ski den 7. Mar 2016

12810392_10153313030687212_643217393_o

Det ble en sammenlagtseier til Larvik Ski i Nordea TV cup i år. Lukas Jordbru (bildet) vant G14 etter en thrilleravslutning i det siste rennet. Nordea TV cup strekker seg over seks renn, hvor tre renn er tellende. Siste renn gikk i helga, med klassisk intervallstart på lørdag og jaktstart på søndag.

Lukas ble nummer to på lørdagens klassisk, kun to sekunder bak vinneren, men bonussekunder til de tre første gjorde at Lukas startet syv sekunder bak sin argeste konkurrent Lars Håkonsen fra Botne IL i jaktstarten. Matematikken var klar på forhånd, den som kom først i mål av de to første ville vinne cupen totalt.

Lukas startet kontrollert ut, og hadde etter 500 meter mistet ett sekund, men i løpet av den neste kilometeren satte han opp farten litt og gikk seg opp i rygg på leder. Avstanden ned til tredjemann var nå såpass stor at det ikke var noen fare for at de to skulle få besøk. Resten av løpet ble ett lureløp hvor de gikk og voktet på hverandre, og i siste bakke, 400 meter før mål, gikk Lukas forbi og satte inne ett rykk. Lars hengte seg på, men over bakketoppen fikk Lukas noen meter. Inn på oppløpet kommer Lukas først, men bare to meter foran. Lukas har så stor fart at Lars aldri kommer helt opp, og 30 meter før mål gir Lars opp.

Lukas går over målstreken først og vinner cupen sammenlagt med 330 poeng, kun 10 poeng foran Lars Håkonsen.

I klasse J15 gikk Ida Elise Onsøien en vanvittig jaktstart, og hentet inn de 17 sekundene hun var bak og vant sin klasse med en solid spurt, og kunne dermed klarte opp fra en sjette plass til en tredjeplass sammenlagt.