Borgertoget 2018

Postet av Larvik Ski den 14. Mai 2018

Tradisjonen tro så stiller Larvik ski opp i borgertoget også i år.
Borgertoget har avgang kl. 17:15. Larvik ski har fått tildelt plass nummer 40, og vi møter opp kl. 17:00 på plassen vår. Se link for kartoppstilling.
Vi håper at så mange som mulig stiller opp, enten til fots, på rulleski eller på vanlige ski (bruk ødelagte ski). Felles for alle er at vi bærer larvik ski tøy.
Sesongstart for rekrutt

Postet av Larvik Ski den 3. Mai 2018

Rekruttgruppa hadde sin sesongstart 3. Mai med en en liten løpetur kombinert med sosial aktivitet og kveldsmat hos Brathagen! Gledelig nok var mange voksne med på løpeturen, mens andre valgte å gå en tur, eller rett og slett ta en kopp kaffe i solveggen.

Oppmøtet idag var veldig bra, hele 22 stykker var tilstede. Mange hadde sitt første møte med rekrutt idag, og ryktet forteller at løpeturen gikk i litt for høyt tempo!

Etter løpeturen var det ett lite foreldremøte hvor Asbjørn forklarte litt om hva det vil si å være rekruttutøver, og litt om hvordan opplegget fremover kommer til å bli.

Trenerteamet i rekrutt vil være Asbjørn som hovedtrener, og Øyvind Sørensen og Ørjan Jordbru som hjelpetrenere. Randi Sølvik ble valgt som oppmann for gruppa.

Foreløpig treningsplan for fellestreninger:

  • Lørdag 5.mai: Rulleski fristil, oppmøtested og tidspunkt kommer.
  • Tirsdag 8. mai: Løpsteknikk med Randi Sølvik. Oppmøte på fagerlibanen 18:00
  • Torsdag 10. mai: Kjoseløpet (se www.kjoseil.no for mer informasjon)

Mer fullstendig treningsplan kommer.

Guide til å bli medlem i Larvik ski

Postet av Larvik Ski den 25. Apr 2018

Her er en enkel guide for å bli medlem i Larvik ski.

Larvik ski sitt medlemsregister er koblet opp til min idrett, https://mi.nif.no/. Min idrett er en database som inneholder over 2 millioner navn som alle tilknyttet idrett på en eller annen måte.

Hvis du ikke har profil i min idrett må du først opprette det.

Når du logger deg inn på min idrett så vil du finne noen lenkevalg i toppen:

For å velge klubb må du trykke på medlemskap, samt finn ny klubb: I feltet som åpner seg når du trykte på ny klubb så skriver du larvik ski og trykker søk.

Trykk på Larvik ski og følgende boks kommer opp

Her huker du av for den grenen du ønsker å melde inn i. Langrenn eller Triatlon og klikk på send søknad.
Ny hjemmeside

Postet av Larvik Ski den 22. Apr 2018

Larvik ski sin hjemmeside fremstår nå i ny drakt!

I den siste tiden har ikke hjemmesiden vår blitt så mye oppdatert som den burde ha blitt, til tross for dette så er det ganske mange som jevnlig er innom for å sjekke litt. Vi har nå gjort en oppgradering av siden på flere områder.

  • Siden har fått nytt design som er responsivt. Det betyr at siden kan leses fint på mobil og på pc med større skjerm. Noe av innholdet vil kun vises på større skjerm (ingen vesentlige ting er utelatt fra mobilvisning)
  • Den gamle siden var treg å laste, og vi har hatt fokus på å øke hastigheten på innlasting av siden. Spesielt interesserte kan lese mer om det her.
  • Vi ønsker å bruke hjemmesiden vår mer aktivt nå for å nå ut med informasjon

Larvikski.no kommer til å bli videreutviklet i nærmeste fremtid med flere funksjoner og oppdatering:

  • Vi ønsker å legge inn en modul om de eldste utøverne våre, slik at dere kan følge med på hva de gjør, og hvilke ambisjoner de har.
  • Vi ønsker å legge inn en modul om resultater og statistikk om klubben.
  • Vi har tanker om å lage en blogg modul hvor vi skal publisere kommentarer, faglige innspill, tester etc. om langrenn

Har du ønsker eller tanker om hva som burde vært interessant å ha med på hjemmesiden så si i fra.
Treningstilbud for «voksne»

Postet av Larvik Ski den 22. Apr 2018

Larvik ski har i alle år vært opptatt av å ha ett godt tilbud til barn og unge, men har opp gjennom tiden fått endel forespørsler om ett tilbud til «voksne». (med voksne så tenker vi egentlig alle aldre fra 16 år og oppover). Vi har alltid svart at vi helt ser muligheten for å klare å gjennomføre dette, men vi har nå fått flere personer å spille på, og ser nå muligheten til å kunne prøve dette.

I første omgang er dette en forespørsel til dere om det er interesse for ett slikt tilbud i regi av Larvik ski. Innhold i ett slikt tilbud må selvsagt legges til rette ut fra respons og behov fra de som er interessert, men kan inneholde alt fra noen faste møtepunkter i uka for fellestrening til mer målrettet trening mot ett eller flere mål til vinteren. Blir det mange nok kan det differensieres i flere grupper.

Hvem henvender vi oss til:

– Du som har gått lite eller aldri gått på ski/rulleski før, men har lyst å lære deg det.

– Du som har gått endel på ski/rulleski men ønsker å bli bedre mtp. kapasitet og teknikk.

– Du som har lyst å trene mer i hverdagen, men som synes det er vanskelig å komme seg.

– Du som trener mye, men har lyst å trene mer sammen med andre.

– Du som har lyst å sette deg ett mål om å forbedre deg, eller slå en bestemt person til vinteren.

Kort sagt alle som har lyst, interesse eller er nysgjerrig på langrenn som idrett eller treningsform.

Tenkt innhold i en slik gruppe:

– Fellestreninger 2-3 ganger i uka. Med fokus på teknikk og kapasitet (intervaller og langturer) Noen økter kan gjennomføres sammen med aktive utøvere i Larvik ski.

– Helgesamlinger hvor trening og sosial aktivitet kan kombineres.

– Hva med en ukesamling i fantastiske Livigno i starten av desember, hvor treningsturer sammen med deler av verdenseliten i langrenn kan kombineres med turrennet La Sgambeda og meget gode shoppingmuligheter.

– Felles turer til store turrenn som Marcialonga, Engadin skimarathon eller Vasaloppet.

– Muligheter for individuell oppfølging og skreddersydd treningsplan

Høres dette litt spennende ut, og noe du kunne tenkt deg å være med på så ta kontakt på orjan.jordbru@gmail.com. Forespørselen er på ingen måte bindene, dette er en interesseforespørsel. Er interessen stor nok, så vil de som har meldt sin interesse på mail bli kontaktet for ett møte hvor vi i fellesskap lager en videre plan.

Øke hastigheten i wordpress

Postet av Larvik Ski den 22. Apr 2018

Det er skrevet mye om hvordan en kan øke hastigheten på nettsider som bruker wordpress som plattform. Larvik ski har brukt wordpress i mange år, og selvsagt hadde vi også problemer med at sider lastes tregt, samt at det gikk ganske tregt å benytte admindelen av wordpress.

Etter å ha ventet litt for lenge med å gjøre noe med nettsiden var tiden moden for å gjøre noe med hastighetsutfordringen!

Det finnes nok av guider på nett som beskriver hvordan en kan øke hastigheten, så jeg lager ikke en guide, men har tenkt å forklare hvordan vi løste dette:

Valg av webhotell:

Valg av webhotell er ganske avgjørende for hvor fort siden lastes. Etter litt googling fant jeg ut at webhoteller som benytter seg av litespeedservere laster wordpressider raksere enn servere som benytter seg av Apacheservere. Vårt valg ble da Pro Isp som leverer litespeedserver på pro medium pakke (45,- i mnd). Når webhotell opprettes på pro isp så er apacheserver standardvalget. Vi opplevde ikke noe stor forskjell på lasting av nettsidene våre etter flytting til pro isp. Du må gå inn på innstillingene på webhotellet og be om flytting til en litespeedserver. Etter at oppgraderingen til litespeed var gjort så opplevde vi en stor forskjell hvor fort de gamle sidene våre laster.

Valg av tema:

Valg av tema er vanskelig. Jo mer kompleks temaet er jo lengre tid tar det å laste siden. Utgangspunktet vårt var å redusere tiden det tar å laste inn siden, så vi satte igang å teste endel temaer som har kommet godt ut i hastighetsmålinger. Utfordringen med alle disse temaene var at de var lite fleksible i forhold til funksjonalitet osv. Etter å ha sett hvor fort vårt gamle tema (Themify iTheme2) lastet på litespeedserver, så begynte vi å teste temaer med mer funksjonalitet, og endte på Avada som tema. Avada er ikke kjent for å laste veldig raskt, men faktisk raskt nok for oss. I tillegg har avada masse funksjoner som vi etterhvert så at vi hadde bruk for.

Valg av Cache:

Igjen mange ulike valg, og flere cacheutvidelser ble testet. Valget falt etterhvert naturlig på Litespeed cache som er laget spesielt for websider som kjører på litespeedservere. Vi opplevde den som klart raskest å bruke, og ikke minst enkel å sette opp. Nå skal det sies at Litespeed cache kommer med mange avanserte innstillinger som kan korte ned innlastingstiden betydelig, blant annet lazy load image funksjon og Load CSS Asynchronously

Andre ting vi har gjort for å øke hastighet:

Gjennom webhotell på pro isp får du tilgang til cPanel. Her er det en funksjon som heter optimer nettsted. Den ga gode resultater. Vi har også installert SSL sertifikat, noe som skulle kunne gi raskere nedlasting, men vi opplevde faktisk det motsatte. Men SSL sertifikat er noe alle etterhvert bør vurdere å ha. Gjennom abonnementet på på pro isp følger det med ett SSL sertifikat

Ebba sikret pallen sammenlagt i NC

Postet av Larvik Ski den 18. Apr 2018

Under dagens Norgescup finale i Alta gikk Ebba inn til en 2. plass. Øvelsen var 7,5 km fellesstart med skibytte. 2. plassen ble sikret etter å ha slått Margrethe Wettre Andreassen i spurten.

Før dagens løp lå Ebba på 4. plass sammenlagt i cupen, og var avhengig av ett godt løp for å avansere opp på pallen. Løpet var godt nok til å sikre seg 3. plass sammenlagt i cupen. Dette viser at Ebba i løpet av årets sesong virkelig har etablert seg som en av de aller beste juniorløpere på juniorsiden.
Priser 2017/18 sesongen

Postet av Larvik Ski den 18. Apr 2018

Larvik ski har hatt en lang tradisjon for å dele ut ulike priser, og i år ble følgende vinnere av prisene:

Årets prestasjon: Prisen for årets prestasjon tildeles Ida Lie Sørensen for sin seier på sprinten i blinkfestivalen.

Årets gutt: Prisen for årets gutt tildeles Tore Oksefjell Onsøien som gjennom sesongen har hatt en formidabel fremgang både i sporet og på treninger. Tore har gradvis blitt mer seriøs på treningene, og resultatene på slutten av sesongen viser at det lønner seg.

Årets jente: Prisen for årets jente tildeles Agathe Brathagen som har levert jevnt gode resultater med en 11. plass på Oslo skifestival som ett av høydepunktene.

Trenerens pris: Dette er en pris som gis til utøvere som har utmerket seg på flere områder, og i år var det to kandidater som skilte seg ut, og begge fortjente prisen like mye, så styret valgte i år å dele pris til begge:

Ida Sofie Hjortland: Tildeles prisen treneren pris for alltid å stille opp! Det være seg alt fra treninger til dugnader. Ida Sofie er ett skikkelig forbilde for alle i klubben, og vi kan trygt si at Ida Sofie har hjertet utenpå klubbdrakta.

Christine Ramm: Tildeles trenerens pris for å vise ett pågangsmot som de fleste kan misunne. Christine hadde omtrent ikke gått på ski før hun startet i klubben for ett par år siden, og har i løpet av det siste året hatt en enorm fremgang takket være sitt pågangsmot.
Avslutning gul og rød gruppe

Postet av Larvik Ski den 18. Apr 2018

Tirsdag 10. mars var det skiavslutning for rød og gul gruppe på Aktiviteten på Sky skole. Totalt ble vi 40 personer med skiløpere, søsken, foreldre, besteforeldre og trenere. Som seg hør og bør ble det både pølsefest og kaker.

Høydepunktet kom når trener Rikard viste en egenprodusert video på 12 minutter som oppsummerte en flott sesong bestående av en rekke renn og diverse treninger der samhold, lek og moro har vært sentralt.


Vi avsluttet samlingen med en evaluering der barna ga pluss og minus på øvelser vi har hatt under årets sesong.

Trenerne overlevde årets evaluering, og vi har allerede begynt å se frem mot neste sesong.

Klubbmesterskap 2018

Postet av Larvik Ski den 5. Apr 2018

Larvik ski arrangerer klubbmesterskap torsdag 5. April. Første start går 18:00.


Rennet går i fristil.


Løypelengder og klasser:

KlasserLøypelengdeStart
G/J 8 og yngre
1 km
18:00
G/J 9
1 km18:00
G/J 10
2 km18:15
G/J 11
2 km18:15
G/J 122 km18:15
G/J13-143 km
18:30
G/J 15 år og eldre3 km18:30


Løypekart: 1 km, 2 km3km


Påmelding i gapahuk fra 17:30, eller på vipps til #15135 (husk å skrive navn og fødselsdato i vipps). Påmeldingavgift er 50,-. Etter klubbmesterskapet er det sesonavslutning, med premieutdeling, prisutdeling, samt grillmat ved Gapahuken. Arrangementet er ferdig rundt 19:30.


Vel møtt alle sammen.
Resultater klubbmesterskap 2018

Postet av Larvik Ski den 5. Apr 2018

Klubbmesterskapet 2018 ble arrangert så sent som 5. April, og det med masse natursnø på stadion. Det har ikke skjedd i Larvik ski sin historie med så mye snø på stadion så sent som i år!

Hele 46 stykker stillet opp på klubbmesterskapet, som i år også markerte avslutning på langrennssesongen. Priser ble delt, og gaver ble mottatt, alt dette kommer som egne saker.

Resultater fra klubbmesterskapet finner du her
Gavedryss til Larvik ski

Postet av Larvik Ski den 5. Apr 2018

På dagens klubbmesterskap fikk Larvik ski besøk av flere svært gavmilde foretak!

Larvik ski har en stund jobbet litt med finansiering av en ATV på belter, med tilhørende preppeutstyr. På klubbmesterskapet dukket Larvikbanken opp med en sjekk på 150 000,- til dette formålet. I tillegg kom Hauanåsens venner med en sjekk på 50 000,- Dette gjør at «drømmen» om ATV på belter med preppeutstyr er svært nær ved å gå i oppfyllelse!

De siste årene (bortsett fra i år da) så har det vært utfordringer knyttet til preparering av løyper utenom selve skistadion på Kleiver, spesielt lysløypa i Stavern har måttet lide da det mange ganger har vært nok snø til å preppe lysløypa, men vrient å få tråkkemaskin over til dels bløte jorder. 

En ATV på belter løser denne utfordringen elegant, ved at den kommer seg frem overalt i marka hvor det er aktuelt å legge skispor. I tillegg til å lage skispor, vil også en ATV bli ett kjærkomment tilskudd til rydding av løypene mellom UTD snøpark og Stavern, via Eikedalen.

Larvik ski er svært takknemlig for gavene og takker larvikbanken og Hauanåsens venner for gavene, og håper med dette på å kunne lage enda bedre forhold i marka og ikke minst i Stavern når den første snøen faller til neste vinter.
Klubbmesterskap 2018

Postet av Larvik Ski den 3. Apr 2018

Klubbmesterskap 2018

Larvik ski arrangerer klubbmesterskap torsdag 5. April. Første start går 18:00.

Rennet går i fristil.

Løypelengder og klasser:

KlasserLøypelengdeStart
G/J 8 og yngre1 km18:00
G/J 91 km18:00
G/J 102 km18:15
G/J 112 km18:15
G/J 122 km18:15
G/J13-143 km18:30
G/J15 år og eldre3 km18:30

Løypekart: 1 km2 km3km

Påmelding i gapahuk fra 17:30, eller på vipps til #15135 (husk å skrive navn og fødselsdato i vipps). Påmeldingavgift er 50,-. Etter klubbmesterskapet er det sesonavslutning, med premieutdeling, prisutdeling, samt grillmat ved Gapahuken. Arrangementet er ferdig rundt 19:30.

Vel møtt alle sammen.
Innkalling til årsmøte i Larvik Ski

Postet av Larvik Ski den 27. Feb 2018


Styret innkaller herved til årsmøte i Larvik Ski.

Årsmøtet avholdes den 21. mars kl. 19 på Sky skole.

Saker som et medlem ønsker å tatt opp på årsmøtet, må sendes styret senest 7. mars til lb@fritzoeeiendom.no.

Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter finner dere her

Saksliste Årsmøte 2017

Årsberetning 2017

Balanserapport

Budsjett 2018 og budsjett mot resultat 2017

Valgkomiteens innstilling

For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst én måned, og ha betalt kontingenten. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. For mer informasjon om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se idrettslagets lov § 5 til § 8.

Velkommen til årsmøte!

Med vennlig hilsen

styret