Øke hastigheten i wordpress

Postet av Larvik Ski den 22. Apr 2018

Det er skrevet mye om hvordan en kan øke hastigheten på nettsider som bruker wordpress som plattform. Larvik ski har brukt wordpress i mange år, og selvsagt hadde vi også problemer med at sider lastes tregt, samt at det gikk ganske tregt å benytte admindelen av wordpress.

Etter å ha ventet litt for lenge med å gjøre noe med nettsiden var tiden moden for å gjøre noe med hastighetsutfordringen!

Det finnes nok av guider på nett som beskriver hvordan en kan øke hastigheten, så jeg lager ikke en guide, men har tenkt å forklare hvordan vi løste dette:

Valg av webhotell:

Valg av webhotell er ganske avgjørende for hvor fort siden lastes. Etter litt googling fant jeg ut at webhoteller som benytter seg av litespeedservere laster wordpressider raksere enn servere som benytter seg av Apacheservere. Vårt valg ble da Pro Isp som leverer litespeedserver på pro medium pakke (45,- i mnd). Når webhotell opprettes på pro isp så er apacheserver standardvalget. Vi opplevde ikke noe stor forskjell på lasting av nettsidene våre etter flytting til pro isp. Du må gå inn på innstillingene på webhotellet og be om flytting til en litespeedserver. Etter at oppgraderingen til litespeed var gjort så opplevde vi en stor forskjell hvor fort de gamle sidene våre laster.

Valg av tema:

Valg av tema er vanskelig. Jo mer kompleks temaet er jo lengre tid tar det å laste siden. Utgangspunktet vårt var å redusere tiden det tar å laste inn siden, så vi satte igang å teste endel temaer som har kommet godt ut i hastighetsmålinger. Utfordringen med alle disse temaene var at de var lite fleksible i forhold til funksjonalitet osv. Etter å ha sett hvor fort vårt gamle tema (Themify iTheme2) lastet på litespeedserver, så begynte vi å teste temaer med mer funksjonalitet, og endte på Avada som tema. Avada er ikke kjent for å laste veldig raskt, men faktisk raskt nok for oss. I tillegg har avada masse funksjoner som vi etterhvert så at vi hadde bruk for.

Valg av Cache:

Igjen mange ulike valg, og flere cacheutvidelser ble testet. Valget falt etterhvert naturlig på Litespeed cache som er laget spesielt for websider som kjører på litespeedservere. Vi opplevde den som klart raskest å bruke, og ikke minst enkel å sette opp. Nå skal det sies at Litespeed cache kommer med mange avanserte innstillinger som kan korte ned innlastingstiden betydelig, blant annet lazy load image funksjon og Load CSS Asynchronously

Andre ting vi har gjort for å øke hastighet:

Gjennom webhotell på pro isp får du tilgang til cPanel. Her er det en funksjon som heter optimer nettsted. Den ga gode resultater. Vi har også installert SSL sertifikat, noe som skulle kunne gi raskere nedlasting, men vi opplevde faktisk det motsatte. Men SSL sertifikat er noe alle etterhvert bør vurdere å ha. Gjennom abonnementet på på pro isp følger det med ett SSL sertifikatKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.